Podcasts op YouTube

Een onderschatte combinatie.

Vermits een podcast enkel audio is, denk je hierbij niet meteen aan YouTube. Echter zijn podcasts op YouTube een onderschatte combinatie! We lichten toe waarom:

Meer weten over podcasting? Contacteer ons.

Video is boeiend

Het verschil tussen een gewone podcast en een podcast op YouTube is uiteraard de video. Er zijn twee manieren om je podcast te voorzien van een video. De eerste, meest interessante, is door jezelf te filmen tijdens de opname. De tweede is een statische afbeelding of een soort van diavoorstelling. De keuze voor een diavoorstelling kan interessant zijn in het geval dat je voor tekst en illustratie zorgt bij de uitleg die je geeft. Zo kunnen mensen vaak beter volgen met wat je zegt. Echter vinden mensen een video toch veel aangenamer om naar te kijken én dit houdt de aandacht er ook langer bij.

YouTube heeft een groot bereik

YouTube heeft een enórm bereik. Er worden dagelijks maar liefst 150 miljoen uren naar YouTube gekeken, enkel en alleen nog maar op tv. Daarom is het zeker en vast interessant om je podcast hierop te plaatsen. Wat daarnaast ook heel handig is, is dat je een kanaal kan aanmaken op YouTube. Via YouTube kunnen gebruikers makkelijk je kanaal volgen en iedere keer wanneer je een nieuwe video uploadt, krijgen ze hiervan een melding. 

Gratis hosting

Wanneer je je podcast op Google Podcast, Spotify of Apple Music wil zetten, kost dit vaak geld. Een video op YouTube plaatsen, is gratis. Dus je kan hier gratis je podcast uploaden, een groter bereik krijgen én je kan er ook nog eens geld mee verdienen. Je kan namelijk reclames voor en na je podcast af laten spelen, en als je kanaal écht populair wordt, kan je er al snel wat mee verdienen.

Maar: Spotify e.d. blijft belangrijk!

Mensen die op zoek zijn naar een podcast, gaan vaak zoeken op Spotify, Apple Podcast, enz. Dus het is heel interessant dat je ze natuurlijk ook wel hierop plaatst. Doe je dit niet, loop je de kans een hoop luisteraars mis te lopen. 

Wil jij ook podcasts op YouTube? Contacteer ons en we bespreken alle mogelijkheden.

Meer weten over podcasting? Contacteer ons.