Nog 5 redenen om een podcast te maken

We gaven in onze vorige blog al 5 redenen om een podcast te maken. Maar dat vonden we eigenlijk niet genoeg. Er zijn zoveel goeie redenen om te starten met een podcast. We zetten daarom nog 5 extra redenen onder elkaar. Dat zijn dan 10 redenen in totaal. Geen uitvluchten meer! Laten we er samen aan beginnen!

Waarom een podcast maken?

1. Praten is makkelijker dan schrijven

Een blogartikel schrijven kost moeite. Ondernemers hebben niet altijd evenveel tijd en inspiratie om webteksten te schrijven. Bovendien moeten de teksten geoptimaliseerd worden op basis van keywords. Meestal zijn ondernemers mondeling veel sterker en kunnen ze zo veel beter hun expertise verwoorden.

2. Mensen zijn vaak auditief ingesteld

Veel mensen zijn niet visueel ingesteld waardoor gelezen teksten niet blijven hangen. Met een podcast doe je beroep op het gehoor en blijft de boodschap veel beter hangen bij mensen. Het is ook ontspannend en een leuke afwisseling naast het dagdagelijks lezen van alle content dat op ons afkomt.

3. Je bent overal te beluisteren

Het handige aan podcasts is dat ze echt overal te beluisteren zijn. Dat maakt dat luisteraars zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze luisteren. Hierdoor is de drempel heel laag en zijn podcasts heel toegankelijk. Doordat we elke podcast afsluiten met een teaser naar de volgende aflevering, zal de luisteraar geneigd zijn te blijven luisteren.

4. Goed voor je zichtbaarheid

Een podcast is uitermate geschikt om te delen op je website, social media en YouTube. We adviseren om de podcast crossmediaal te promoten en hem dus op zo veel mogelijk platformen te plaatsen. Met telkens een andere foto en begeleidende tekst is dat perfect mogelijk. Wij kunnen je hierbij helpen en adviseren om het maximale uit je sociale media promotie te halen.

5. Het is gewoon leuk!

Uiteindelijk is het maken van een podcast gewoon ook heel leuk. We zien opdrachtgevers wat zenuwachtig en onwennig de studio binnenkomen (we komen ook graag op locatie). Maar al snel ontdekken ze de fun en na de opname van de eerste aflevering zijn ze helemaal verkocht! Het gemak waarmee kennis al pratende kan worden overgedragen en het effect van de persoonlijke touch die je erin kan leggen, zijn een unieke beleving. Jouw stem, jouw humor, jouw woorden in combinatie met de interactie met de host geven ├ęcht waardevolle en unieke content!

Lees hier onze vorige 5 redenen om een podcast te maken.

10 goeie redenen om een podcast te maken!
Contacteer ons voor mee info.

VRAAG HIER MEER INFORMATIE AAN